Till stora kartan
Till citykartan
Aktuell krönika

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)
Vinnarna & rätt svar

Vad har hänt  i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

Jo, det har avgjorts en påsktävling. Därför är det på sin plats att redovisa vinnarna och de rätta svaren.

Vinnarna:
De bästa i 2004 års påsktävling blev följande:

1. Fru Bla-Kvista Harpling     10 rätt (+ insänt självupplevt aprilskämt)
2. Fru Maik(ea) Sallgren        10 rätt
3. Unge herr Palle Harpling      9 rätt
Dessa tre blev alltså pristagare, men dessutom blir det tröstpris till unge herr Rättix Harpling som var så snubblande nära att komma på prispallen med sina 8 rätt och med ett självupplevt aprilskämt där han lurade sin pappa.

Priserna kommer att skickas till pristagarna någon gång under maj månad.

De rätta svaren
Nedan följer de rätta svaren. Först vilka av aprilskämten som var påhittade av redaktören. Längst ner kommer sen de rätta svaren på huvudtävlingens bildgåtor.
 

A. Som den att en person i ett webföretag som publicerat ett aprilskämt förra året blivit straffad enligt ett EU-direktiv och tvingats betala 60.000 kr i böter. Ej påhittat av K.Knäpp. Förekom i en tidning.
 

B. "Loket" Olsson tar över Bingolotto igen efter Lasse Kronér. (ett aprilskämt som förekom i flera massmedia)
Ej påhittat av K.Knäpp. Var överhuvudtaget inget aprilskämt, det var sanning.


 

C. TV4 ger efter för kritiken om för mycket reklam och gör om hälften av den verkliga reklamen till smygreklam istället (försöket med smygreklamen i den nya versionen av "Äntligen hemma" slog väldigt väl ut, åtminstone hos annonsörerna).
Påhittat av K.Knäpp.
 

D. Lena Ph ska sjunga "Det gör ont" på turkiska i europafinalen. Om hon vinner där ska hon vid uppspelningen av låten igen dock sjunga på engelska, så att alla förstår att hon kommer från Sverige, förlåt, jag menar Sweden, och inte Turkiet. Egentligen skulle hon och kompositören/textförfattaren Orup velat att sången framförs på svenska, men det kan ju bara norrmän, danskar och en och annan finländare förstå, säger arrangörerna.
Påhittat av K.Knäpp.


 

E. Skräpposten på Internet äntligen stoppad! Förbjuden från och med den 1 april. Det är nu endast den amerikanska skräpposten som är tillåten.
Ej påhittat av K.Knäpp. Var överhuvudtaget inget aprilskämt, det var sanning.
 
 

F. Höjning med 4 kr per oinspelad DVD-skiva från och med 1 april. I gengäld blir det fritt fram att kopiera alla DVD:s från hela världen, även för försäljning i stor skala.
Första delen (höjningen av priset) var sanning, däremot var det om den fria kopieringen påhittat av K.Knäpp.


 

G. Kvinna i hemvården sparkad för att hon klippt håret så att hennes örhängen syns.
Påhittat av K.Knäpp.


 

H. Man i hemvården sparkad för att han låtit håret växa, så att man inte längre kan se om han bär örring eller inte.
Påhittat av K.Knäpp.


 

I. Fritt bredband till alla som betalt TV-licensen.
Ej påhittat av K.Knäpp. Det påstods någonstans i media, och var ett aprilskämt.
 

J. S k bilburen ungdom har blivit alltmer inåtvänd och filosoferande. Många i det tidigare så stökiga och ökända gänget har t o m blivit religiösa. Ett exempel på det är att man i Östergötland, inte långt från Vadstena, har sparkat igång ett kloster som man kallar "Raggmunken".
Påhittat av K.Knäpp.


 

K. Carl-Jan Grankvist blir ny domare i "På spåret" efter Björn Hellberg.
Ej påhittat av K.Knäpp. Sanning.
 

L. Ny skatt på varje kaffekopp (inklusive innehåll?) för att finansiera slopandet av förmögenhetsskatten.

Ej påhittat av K.Knäpp. Aprilskämt som förekommit i media.
 

M. Cykeltullar införs i Uppsala.
Ej påhittat av K.Knäpp. Stod att läsa som aprilskämt i Uppsala Nya Tidning.
 

N. "Bosse bildoktorn" startar svenskt Formel 1-stall med Patrik Sjöberg, nye motorprinsen Carl-Philip och Arne Hegerfors som förare. Det dröjer dock lite med första start i F1-cirkusen. "Bara bra", kommenterar Arne Hegerfors, "då hinner jag ta körkort innan det är dags".
Påhittat av K.Knäpp.

O. Kungen tänker sitta kvar som regent livet ut. Hur blir det med pensionen då och de pengar han sparat ihop i pensionssparandet? Det skulle ju se för illa ut om han både tar ut lön och pension. Därför har han, efter inrådan av Liza Terriern-Halberg, beslutat att skänka dem till tronföljaren (arvsskatten ska ju avskaffas).
Påhittat av K.Knäpp.
 

P. Nya EU-regler efter årsskiftet: All godis och alla kakor MÅSTE innehålla socker. Annars måste det kallas lakrits, ostbågar eller chips, eller något liknande.
Påhittat av K.Knäpp.


 

Q. Posten har utfärdat varning till alla brevbärare i landet att se upp med alltför påträngande hemmafruar. Varningen är föranledd av figuren "Kåta Gun" i TV-programmet "Kvarteret Skatan" som sägs ha inspirerat många ensamma hemmafruar att antasta intet ont anande brevbärare. I postens varning tillråds brevbärarna att om de känner sig alltför rädda för hemmafruarna ta med sig en argsint hund eller möjligen en mus eller råtta som kan avskräcka de liderliga damerna. Musen kan de ha i innerfickan och snabbt ta fram vid annalkande fara. Det gäller dock att vara snabb så att inte den antastande damen hinner ta fram sin mus först.
Påhittat av K.Knäpp.


 

R. Volvo och SAAB har kommit på den geniala idén med s k reklamfinansierade bilar (efter mönster av den reklamfinansierade radion och TV:n). Alla Volvobilar ska vara helt täckt med annonser som gör reklam för SAAB, och på SAAB-bilarna får Volvos PR-avdelning fritt fram att lackera in reklam för Volvo. På så sätt får vi alla gratis Volvo-  och SAAB-bilar. Alla bilar ser ju nästan likadana ut numera så det spelar ju ingen roll var reklamen sitter egentligen. På detta sätt får Volvo och SAAB ut sin reklam på ett effektivt sätt och vi får gratis bilar. Att ingen har kommit på denna fantastiska idé tidigare. Det har ju fungerat utmärkt på massmediaområdet i flera år redan.
Påhittat av K.Knäpp.


 
 
 

De rätta svaren på bildgåtorna:
 
Bild nr 1 föreställer:
Franskbröd.
Bild nr 2 föreställer:
Musikkassett.
Bild nr 3 föreställer:
Gaffel.
Bild nr 4 föreställer:
Tandborste (skaftet).
Bild nr 5 föreställer:
20-kronorssedel (med Selma Lagerlöf i hatt).
Bild nr 6 föreställer:
Skiftnyckel.
Bild nr 7 föreställer:
Datormus.
Bild nr 8 föreställer:
Spetsen på en blyertspenna.
Bild nr 9 föreställer:
Bok (bläddersidan).
Bild nr 10 föreställer:
Kaffefilter (Melitta).

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)

Nedknattrat och knäppt
i maj 2004
Knatte Knäpp