Till stora kartan
Datrik Pährstorp
 E-post till Knatte Knäpp

Datrik bor i östra förorten Brunneby Brunn som är mest känd för sin, tro det eller ej, brunn, och sin högskola. Han är nästan nyligen hemkommen från ett forskarår i det allra västligaste Amerikat, kallat Kaliforniat. Datrik är Balgukjells dataexpert nummer ett med betoning på datorers användning i bl a industrin.

Han vet allt om hur man med en dator kan styra alla möjliga yttre apparater och maskiner, allt från industrirobotar, enarmade banditer, roulettehjul (dessa spelapparater studerade han grundligt på hemresan från Amerikat i spelmetropolen Las Spelgas), vidare över bilelektronik, portlås, bankautomater och trafikljus.

Om du någon gång i Balgukjell haft svårigheter att komma in i porten trots att du är säker på att du knappat in rätt kod, eller får ut fel belopp eller inget belopp alls i bankautomaten trots att du just satt in alla pengar du tjänat svart på ditt bankkonto, eller om just du, när du mitt i natten stannat bilen alldeles ensam vid övergångstället, utan vare sig medbilister eller fotgängare, blir tvungen att vänta på grönt i över en halvtimme, då kan du med största sannolikhet utgå från att det är Datrik som sitter och jävlas med dig vid sin dator.

Liksom C.Historian Järnbläst är Datrik så gott som doktor, men i Jordstyrteknik (hur man kan kontrollera jordklotet med hjälp av en Mac).
 
 

Aktuell krönika