Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika
 E-post till Knatte Knäpp
En Knäppgök och andra flyttfåglar har anlänt

Vad har hänt i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

Efter ett litet uppehåll knattrar åter skrivmaskinen på redaktionen. Hör man noga efter ekar det mer än det brukar. Enmansredaktion har nämligen flyttat till större och rymligare lokaler. I jämförelse så stora lokaler att undertecknad ibland sprungit runt som en vilsen höna innan han hittat det  han skulle. Att springa vilse här har med knäpp möda kunnat undvikas.
Efter några veckor känns omgivningarna dock nu alltmer hemlika.

Att flytta innebär att man hittar de saker man trodde att man hade slängt, slänger de saker man borde tagit vara på, tar vara på de saker som man borde slängt, påminns om den tid då man var betydligt slankare och ungdomligare, slarvar bort de pinaler som man hade behövt just nu och till slut vaknar upp på morgonen och går in i garderoben när det egentligen var badrummet man skulle uppsöka.

Som tur var hade redaktören god hjälp vid flytten av andra invånare i Balgukjell. För detta framförs till dem ett STORT TACK.
För att fylla lokaliteterna inhandlades också diverse möblemang, som t ex några bokhyllor, soffa & soffbord, gardiner ett zätera (Ett exempel på nya s k förlängningar av förkortningar (förlängning av etc) som används framför allt i text på papper - men även i en elektonisk blaska som denna - för att lugna ner tempot något eftersom det är överdrivet uppdrivet på det stora Internätet.)

Tidigare kunde redaktören bara betrakta Balgukjell från baksidan. När det nu finnes utkiksfönster på tre håll, kommer undertecknad att förutom baksidan också kunna betrakta bygden både från framsidan och den bättre sidan.

För att underlätta flyttning har ett forskarlag vid universitet i Sund, söder om Balgukjell, tagit fram ett par s k flyttfaxar. I forskarlaget ingår f ö de kända balgukällingarna C.Historian Järnbläst (se dennes hemsida) och Datrik Pährstorp (se dennes dito). Med dessa flyttfaxar hoppas man kunna flytta saker upp till ett omfång av 3 gånger 4 och en halv meter. Endast två prototyper är klara (en sändare och en mottagare) och de har fortfarande sina betydande brister. De är onödigt långsamma och underlättar knappast flyttningen, snarare försenar den. Att flytta en ordinär köksstol tar i runda slängar omkring 800 år under förutsättning att mottagarfaxen har exakt samma överföringshastighet som sändarfaxen. Modet på kökstolar lär ha förändrats många gånger om när den når fram, för att inte tala om att den som skulle använda den troligen har flyttat till andra, stillsammare omgivningar.
Men forskningen går framåt. För bara ett år sedan var överföringshastigheten 3028 år för en stol som ovan beskrivits. Om förbättringar i överföringshastigheten kan uppnås i den takt som hittills gjorts, kan det inom endast ett år utlovas en flyttfax med blixtsnabb överföring, åtminstone för köksstolar. Ett annat problem är nämligen att flyttfaxen utformats för att i första hand kunna flytta köksstolar, varför vet endast få. Redan pallar, för att inte tala om fåtöljer, bokhyllor, sängar och bord kräver helt andra inställningar och kalibreringar. Dessa s k prylar får vi nog vänta ytterligare en tid på att kunna överföra med denna metod.

Ovan nämnde Datrik Pährstorp har fått anställning vid en läroanstalt i en ort belägen betydligt öster om Balgukjell. Redaktionen önskar honom lycka till med detta.

Flyttat har f ö också Tjäre Snickesson gjort. Han har flyttat en bit längre österut i Balgukjells östra utkant till ett fint litet hus. Dock har redaktionen ännu inte hunnit markera hans nya boställe på kartan. Detta kommer dock att göras i sinom framtid.

En tillfällig flytt har också familjen Skog gjort. De ska i en stuga i fjällen, betydligt norr om Balgukjell, tillbringa en vecka med framför allt slalomskidning, om underlaget så medger.

En nyhet på vissa av de ungdomliga invånarnas sidor är de länkar till deras musikaliska idoler som där lagts in. På Palle Harplings sida finns en länk till Markoolio. Är man intresserad av A-teens, hittar man en länk till dem på Trappa Trippsons sida, och skulle man föredra Friends ska man utan tvekan uppsöka Pigge Skogs sida. Hos Trappa Trippson finns dessutom ett par nya teckningar och nytagna foton.
Är det fler som önskar länkar till sina idoler och favoriter på sin sida är det bara att kontakta undertecknad, så införes en sådan snarligen på respektive sida. Även andra former av intressanta länkar kan läggas in om önskemål om detta finnes.

Inte bara ovan nämnda och avbildade Knäppgök med flera balgukjellsbor har flyttat. Så har även andra flyttfåglar; våren är i antågande, och den gångna natten infördes sommartid åter i Balgukjell. På tal om sommartid var det ämnet för en av de första krönikorna här i "Vad har hänt i Balgukjell?" (se Tidigare krönikor). Det är alltså ett faktum att denna elektroniska publikation kan fira sitt 1-årsjubileum med vårens ankomst.

Undertecknad tar sig därför friheten att utbringa ett enfaldigt leve för både denna publikation, Balgukjells invånare, och vårens ankomst som avslutning på denna krönika. HURRA!

E-post till Knatte Knäpp

Nedknattrat och knäppt
i  mars 2000
Knatte Knäpp(gök)