Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika
 E-post till Knatte Knäpp
Nyårskrönika

Vad har hänt i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

De flesta i Balgukjell har väl nu lyckats kravla sig upp under berg av champagneflaskor, disk, utbrända raketer och smällare samt bland havererade datorer, med pappershatten på trekvart och serpentiner virade runt halsen och i håret.
De i förra årtusendet så fina kläderna är skrynkliga eftersom man inte tyckte det var lönt, eller kanske inte fysiskt möjligt, att klä av sig, när man somnade in vid kvart i fyra på nyårsdagsmorgonen.

När vi samlat tankarna och någorlunda återvänt till verkligheten, kan vi kanske med egna ord beskriva resultatet av de svar som hittills kommit in på vår Jul- & NyårsENKÄT.
 
 
1
Med glädje kan konstateras att en majoritet avstått från alkohol i jul, i skiftande väder. Någon har intagit måttliga mängder, men ingen så mycket att han/hon glömt vilket väder det var.
Dock uppstår en viss undran över hur mycket alkohol som verkligen intogs i en viss familj i Balgukjell. I denna svarade nämligen hon att det var vit jul ute, medan maken ansåg sig kunna se att julen var grön utanför fönstret. Mycket märkligt med tanke på att båda, bevisligen, befunnit sig i samma hus vid samma tidpunkt på julafton. Man kan undra vem som druckit för mycket här, eller var vädret möjligen så beskaffat att det var föremål för olika tolkningar. Med hänsyn till familjen, och med respekt för enkätsvarandets praxis att svaranden ska ha anonymitet, kan det inte avslöjas varför makarna Harpling svarade som de gjorde.
2
Någon julbock förekommer inte i Balgukjell. De flesta håller sig till en enda tomte, eller åtminstone en som påminner om en sådan.
3
När det gäller favoritjulmaten var det många olika bud, vilket skvallrar om att det intages en varierad föda hos arten balgukjellingen.
4
Större delen av befolkningen tycks inte vara bekant med balgukjellcyklisten. När han fram på vårkanten går ur idet, kommer tillbaks från Kanada, eller ställer in sparken, och tar fram cykeln igen får ni hålla utkik efter honom. Han är undertecknads inofficiella flygande reporter ute på fältet.
5
På redaktörens 42:or finns hittills endast en intresserad mottagare (i skidande behov av skidor). Stavar får hon skaffa själv.
6
En förkrossande majoritet kommer att kalla det nya året för "tjugohundra". En minoritet föredrog "tvåtusen". En person ville starta på år 0 igen. Han kallade sig Jähsys eller något åt det hållet.
7
Kunskapen i mexikanska (eller vilket språk det nu var; "you tell me!") tycks vara lika med noll. Eller kanske läser man alldeles för tyst för sig själv så att man inte hör det. Nästan alla svarade nämligen "Va?" på frågan.
8
Viljan att bidra till bygget av Balgukjellsbron var nästan obefintligt. Däremot tycks tillgången på rostiga spik i byn vara outtömlig.
9&10
Enkätsvararviljan var god, i vissa fall t o m så god att man endast ville önska undertecknad Gott Nytt År om det utlovades fler enkäter. Inte omöjligt att det även framledes uppstår en nyfikenhet på balgukjellsopinionen i vissa frågor, som kan klarläggas  med denna typ av direktdemokrati.

En mer detaljerad redovisning av svaren hittas under länken Resultat i menyn till vänster. Där kan man också ta hem - eller öppna - den excelfil där alla siffror och diagram finns. Det krävs dock att man har programmet MS Excel 97 eller senare version av samma program.

Den till det nya årtusendet yrvakna balgukjellsbon tillönskas till slut en God fortsättning!

E-post till Knatte Knäpp

Nedknattrat och knäppt
i  januari 2000
Knatte Knäpp