Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)
Påskkrönika 2003

Vad har hänt  i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig, men men nu har väl alla kastat ut julgranen till slut? I år kunde man nästan tro att julen varade ända fram till påskan.

Men nu verkar vårvärmen ha kommit på allvar och nu susar istället påskkärringarna över taken. En av dem slog foten i taknocken och man kunde höra ett jämrande läte från henne som sedan gradvis tystnade när hon på sin kvast for vidare mot Blåkulla.
Vi som har hönsen i hönshuset, på balkongen eller i garaget har nu sett att de har värpt på övertid för att få fram äggen lagom till påsk.
På tal om garage, nu har Balgukjells gamla bussgarage lagts i grus och spillror för att lämna plats åt en Nettobutik. Frågan är nu var byns busschaufför BusBeth Millyard ska ställa sin buss. Har butiksägarna tänkt på det och kanske inrättar ett jättegarage under marken, eller får BusBeth köra upp sin buss på butikens tak kanske?

Det sker även andra stora förändringar inne i Balgukjell, och då gäller det vägarna. Snart får man ha en karta för att hitta i byn. Är lite orolig för balgukjellscyklisten när han nu ska ut och trampa i de nya omgivningarna. Hoppas han hittar tillbaks hem igen.
Meningen är att man med vägomläggningarna ska få den tunga trafiken, och de som inte har något intresse alls av att se hur det står till med balgukjellsborna, att gå utanför själva byn.
En och annan fartdåre kommer säkert att av gammal vana ändå ta vägen genom byn. För att dessa fortkörare ska hålla nere hastigheten kommer vägbyggarna att bygga flera rondeller. Dessa rondeller är så konstruerade att den som kör in i dem med för hög hastighet måste ta sju rundor i den innan han kan ta sig vidare. Vägbyggarna vet att sju rundor är nog för att göra bilisten yr i skallen och framkalla illamående. Detta ska på sikt hålla nere hastigheten på byns vägar och gator.

Påsktävlingen 2003
När det är påsk måste det givetvis anordnas en påsktävling som brukligt är här på "Vad har hänt i Balgukjell?".
Häromsistens hade invånarna sitt eget Balgukjell Chicken Race där de tultade omkring i kycklingmundering. Alla såg nästan likadana ut, bara nummerlappen och fejset bak näbben var olika. Det blev rena kaoset. Ingen tog sig i mål. Alla ramlade omkull och kunde inte ta sig upp igen för att slutföra loppet. Kan ni lista ut vilka de sex kycklingarna nedan egentligen är?
De är invånare i Balgukjell, vet ni inte namnet på personerna kolla runt bland Invånarna eller Nostalgum (klicka i menyn till vänster för att komma dit) så hittar ni bilder och bildtexter där som kan vara till hjälp.
På tal om Nostalgum lades det där in nya gamla bilder den 2 mars. Titta gärna in där om ni inte varit inne där efter det datumet.

I år blir det en gemensam barn- och vuxentävling. Men det delas ut två barnpris och två vuxenpris. De två barn (0-17 år) och de två vuxna (18år och uppåt) som har flest rätt (vid lika antal rätt, de först inskickade) får priser.
Varje pris är varor till ett värde av högst 170 kr hos www.ginza.se. Gå in där och leta upp pris efter önskemål och ange ert val på raden Prisönskemål 1 längst ner. Ange gärna artikelnummer också, samt reserver i fälten Prisönskemål 2 och 3 om varan skulle vara slut. Glöm inte heller att ange er postadress så att jag kan skicka priserna till er om ni skulle vinna.

När allt är ifyllt, klicka på knappen "Skicka till Knatte Knäpp" nedan. Av uppenbara tekniska skäl kan endast personer med tillgång till Internet delta i tävlingen.
Svar tas emot fram t o m söndagen den 4 maj 2003. Vinnarna meddelas någon gång efter den 4 maj.

Ditt Balgukjellsnamn: (Eller ordinära namn om du är utombys):
Jag vill delta i
barntävlingen
vuxentävlingen
Kyckling nr 1 är:
Kyckling nr 2 är:
Kyckling nr 3 är:
Kyckling nr 4 är:

 

Kyckling nr 5 är:
Kyckling nr 6 är:

Min postadress är följande:
Namn:
Gatuadress:
Postnummer:
Ort:
Eventuell e-mailadress:

 
Prisönskemål 1:
Prisönskemål 2:
Prisönskemål 3:

Glad Påsk tillönskas alla läsare av denna publikation.

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)

Nedknattrat och knäppt
i april 2003
Knatte Knäpp