Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)
Påsken 2004 & lurad igen?

Vad har hänt  i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

Våren närmar sig Balgukjell med små, små steg. Och med den brukar påsken komma. Nyss har de flesta av oss blivit grundlurade den första aprildagen av något dumt påhitt. Här är ett urval av alla aprilskämten:
 

A. Som den att en person i ett webföretag som publicerat ett aprilskämt förra året blivit straffad enligt ett EU-direktiv och tvingats betala 60.000 kr i böter.
 

B. "Loket" Olsson tar över Bingolotto igen efter Lasse Kronér. (ett aprilskämt som förekom i flera massmedia)

 

C. TV4 ger efter för kritiken om för mycket reklam och gör om hälften av den verkliga reklamen till smygreklam istället (försöket med smygreklamen i den nya versionen av "Äntligen hemma" slog väldigt väl ut, åtminstone hos annonsörerna).
 

D. Lena Ph ska sjunga "Det gör ont" på turkiska i europafinalen. Om hon vinner där ska hon vid uppspelningen av låten igen dock sjunga på engelska, så att alla förstår att hon kommer från Sverige, förlåt, jag menar Sweden, och inte Turkiet. Egentligen skulle hon och kompositören/textförfattaren Orup velat att sången framförs på svenska, men det kan ju bara norrmän, danskar och en och annan finländare förstå, säger arrangörerna.

 

E. Skräpposten på Internet äntligen stoppad! Förbjuden från och med den 1 april. Det är nu endast den amerikanska skräpposten som är tillåten.
 

F. Höjning med 4 kr per oinspelad DVD-skiva från och med 1 april. I gengäld blir det fritt fram att kopiera alla DVD:s från hela världen, även för försäljning i stor skala.

 

G. Kvinna i hemvården sparkad för att hon klippt håret så att hennes örhängen syns.

 

H. Man i hemvården sparkad för att han låtit håret växa, så att man inte längre kan se om han bär örring eller inte.

 

I. Fritt bredband till alla som betalt TV-licensen.
 

J. S k bilburen ungdom har blivit alltmer inåtvänd och filosoferande. Många i det tidigare så stökiga och ökända gänget har t o m blivit religiösa. Ett exempel på det är att man i Östergötland, inte långt från Vadstena, har sparkat igång ett kloster som man kallar "Raggmunken".

 

K. Carl-Jan Grankvist blir ny domare i "På spåret" efter Björn Hellberg.
 

L. Ny skatt på varje kaffekopp (inklusive innehåll?) för att finansiera slopandet av förmögenhetsskatten.

 

M. Cykeltullar införs i Uppsala.
 

N. "Bosse bildoktorn" startar svenskt Formel 1-stall med Patrik Sjöberg, nye motorprinsen Carl-Philip och Arne Hegerfors som förare. Det dröjer dock lite med första start i F1-cirkusen. "Bara bra", kommenterar Arne Hegerfors, "då hinner jag ta körkort innan det är dags".

O. Kungen tänker sitta kvar som regent livet ut. Hur blir det med pensionen då och de pengar han sparat ihop i pensionssparandet? Det skulle ju se för illa ut om han både tar ut lön och pension. Därför har han, efter inrådan av Liza Terriern-Halberg, beslutat att skänka dem till tronföljaren (arvsskatten ska ju avskaffas).
 

P. Nya EU-regler efter årsskiftet: All godis och alla kakor MÅSTE innehålla socker. Annars måste det kallas lakrits, ostbågar eller chips, eller något liknande.

 

Q. Posten har utfärdat varning till alla brevbärare i landet att se upp med alltför påträngande hemmafruar. Varningen är föranledd av figuren "Kåta Gun" i TV-programmet "Kvarteret Skatan" som sägs ha inspirerat många ensamma hemmafruar att antasta intet ont anande brevbärare. I postens varning tillråds brevbärarna att om de känner sig alltför rädda för hemmafruarna ta med sig en argsint hund eller möjligen en mus eller råtta som kan avskräcka de liderliga damerna. Musen kan de ha i innerfickan och snabbt ta fram vid annalkande fara. Det gäller dock att vara snabb så att inte den antastande damen hinner ta fram sin mus först.

 

R. Volvo och SAAB har kommit på den geniala idén med s k reklamfinansierade bilar (efter mönster av den reklamfinansierade radion och TV:n). Alla Volvobilar ska vara helt täckt med annonser som gör reklam för SAAB, och på SAAB-bilarna får Volvos PR-avdelning fritt fram att lackera in reklam för Volvo. På så sätt får vi alla gratis Volvo-  och SAAB-bilar. Alla bilar ser ju nästan likadana ut numera så det spelar ju ingen roll var reklamen sitter egentligen. På detta sätt får Volvo och SAAB ut sin reklam på ett effektivt sätt och vi får gratis bilar. Att ingen har kommit på denna fantastiska idé tidigare. Det har ju fungerat utmärkt på massmediaområdet i flera år redan.

 

Vilka av aprilskämten ovan är påhittade av undertecknad (Knatte Knäpp), nämn ett eller flera!
Har ni sett eller läst något annat roligt aprilskämt? Lurat någon på något fiffigt sätt, eller möjligen själv blivit lurad? Skriv gärna om detta nedan, så kan det publiceras i kommande utgåvor av "Vad har hänt i Balgukjell?"

Ditt Balgukjellsnamn: (Eller ordinära namn om du är utombys):

Knatte Knäpps aprilskämt och mitt/mina roligaste aprilskämt i år:


 

Påsktävlingen 2004
Som vanligt blir det förstås även i år en påsktävling här på "Vad har hänt i Balgukjell?".

I år gäller det att vara skarpsynt och att använda fantasin.
Ta på era skarpaste glasögon, eller dubbla sådana och komplettera med ett förstoringsglas och gå sedan på upptäcksfärd i ert hem. Då kanske ni stöter på något som liknar det som visas på bilderna nedan.

I denna påsktävling kan alla delta oavsett ålder. De 3 bästa svaren  belönas med pris. Vid lika antal rätt avgör vem som skickat in rätt svar på vilka aprilskämt Knatte Knäpp hittat på och det roligaste och bästa aprilskämtet av det ni själva varit med om eller läst om, sett eller hört, se krönikan ovan! OBS! Skriv in det i fältet ovan och klicka på knappen "Skicka aprilskämtet". Bildtävlingen nedan skickas in separat genom att man sedan man fyllt i sina gissningar, klickar på knappen "Skicka in bildgåtorna".

Varje pris är varor till ett värde av högst 200 kr hos www.ginza.se. Gå in där och leta upp pris efter önskemål och ange ert val på raden Prisönskemål 1 längst ner. Ange gärna artikelnummer också, samt reserver i fälten Prisönskemål 2 och 3 om varan skulle vara slut. Glöm inte heller att ange er postadress så att jag kan skicka priserna till er om ni skulle vinna.

Av uppenbara tekniska skäl kan endast personer med tillgång till Internet delta i tävlingen.
Svar tas emot fram t o m söndagen den 2 maj 2004. Vinnarna meddelas någon gång efter den 2 maj.

Ditt Balgukjellsnamn: (Eller ordinära namn om du är utombys):
 
Bild nr 1 föreställer:
Bild nr 2 föreställer:
Bild nr 3 föreställer:
Bild nr 4 föreställer:
Bild nr 5 föreställer:
Bild nr 6 föreställer:
Bild nr 7 föreställer:
Bild nr 8 föreställer:
Bild nr 9 föreställer:
Bild nr 10 föreställer:

Min postadress är följande:
Namn:
Gatuadress:
Postnummer:
Ort:
Eventuell e-mailadress:

 
Prisönskemål 1:
Prisönskemål 2:
Prisönskemål 3:

Glad Påsk tillönskas alla läsare av denna publikation.

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)

Nedknattrat och knäppt
i april 2004
Knatte Knäpp