Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika
 E-post till Knatte Knäpp
Påskkrönika

Vad har hänt i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

Inte så mycket. Nu stundar dock den ena helgen efter den andra i tät följd. Den största och längsta kommer först, men i år betydligt  försenad. Den var tvungen att ta genvägen över Balgukjellsbron, därav förseningen.

För att förbereda för påskhelgen vill redaktören ge några praktiska och opraktiska tips och påminnelser. Punkterna nedan kan kanske fungera som minneslista:

 1. Hugga påskgranen.
 2. Slå in påskklapparna i gult papper med påskharen på.
 3. Påskskinkan är väl inköpt? Och kycklingarna kläckta? Annars har ni inte ruvat tillräckligt länge.
 4. Ta fram sångböckerna med alla de klassiska påsksångerna som t ex "Nu är det påsk igen", "Äggen ligger så ovala och hala under frugan","Karl Bal äggaskal", "Grilla hatt", "Nu sändes musen ut ur huset", "Vi äter brödkanter ifrån kaffekorg", "Hej, sömnegubbar ta er upp ur slafen!", "Påsken rasat ut"  med flera. Glöm inte heller att ta fram studentmössorna när ni ska sjunga.
 5. Påskmust och påskglögg.
 6. Saltkaren fylles (med salt till de kokta äggen). Köp gärna in lite äggstra salt.
 7. Påskgröten kokas.
 8. Påskgodiset lägges i påskägg. De som är tjockast får mest godis.
 9. Klä och resa påskstången.
 10. Leta rätt på påskharen och jaga in den i huset.
 11. Äggaklockorna fungerar felfritt?
 12. Köpa påskfyrverkeri.
 13. Tända påskbålet. Och drick påskbålen.
 14. Öppna de sista luckorna i påskkalendern.
 15. Lägga påskfisken i blöt.
 16. Vaka in den nya påsken.
Det var väl de viktigaste punkterna.


Till sist kan nämnas att på länksidan är de nyaste nyheterna att Möbel Harpling på sin sida nu har två länkar till Carola där han smiter ut, när han tror ingen ser honom.
Är någon intresserad av mer världslig musik, finnes tre länkar på Knatte Knäpps sida till folkrockgruppen Hedningarna att beklickas.

PS. Den i tryckeriet nyligen anställde balgukjellscyklisten som läser korrektur, meddelar - med andan i halsen - att det blivit ett datafel som gjort att krönikorna för flera olika helger blivit sammanblandade. Tyvärr hinns det inte med några korrigeringar av texten eftersom pressläggningen inte kan vänta. Läsarna får ha överseende med detta och kanske inte följa ovanstående minneslista till punkt och pricka. Varför inte ta den med en extra nypa salt, för ni har väl köpt lite mer salt än vanligt? DS.

E-post till Knatte Knäpp

Nedknattrat och knäppt
i  april 2000
Knatte Knäpp(kyckling)