Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika
 E-post till Knatte Knäpp
Picnic, smörsim & kinaafton

Vad har hänt i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.

Omliggande byar och samhällen har fått en invasion av andfådda och vettskrämda djur från Balgukjells skogar. Hade de kunnat tala skulle de ha vittnat om framstormande hordar av balgukjellsbor i skog och mark. Halva Balgukjells befolkning har nämligen varit på picnic. Med stora lass av korvar, korvbröd, kaffekannor, kycklingben, brödkakor, grillkol, tändvätska, filtar, hopfällbara stolar och bord etc drog man fram. Det var rena sommarvärmen och det föranledde de yngsta och modigaste att ta sig ett dopp i Balgukällan. Det var ett effektivt sätt att skrämma fiskarna ur vattnet. Om man bara haft en håv hade man kunnat få en rejäl fångst genom att enbart sträcka ut den framför sig.

 
 
På tal om vatten och bad har Balgukjells simmarmästare Trippe Trippson skördat ännu fler framgångar, och medaljer. Nu verkar han simma så fort att om man placerade honom i en bassäng med mjölk skulle denna förvandlas till en smörbytta på bara några längder.
Hans lillasyster Trappa och lillebror Trull simmar också bra. Den sistnämnde dock bäst under vattnet. Då och då måste han tvunget sticka upp näsan och ta en nypa luft.
Nyligen har det varit kinesisk afton i Balgukjell med fröken Clinka Skog som värdinna.
Dock inträffade ett smärre intermezzo när gästerna skulle äta med pinnar. En gäst råkade få in ena pinnen på tvären i käften. Som tur var var den alltför bred att svälja. Balgukjells brandkår, med bland andra  Rally Skog och Möbel Harpling, fick rycka ut och befria den olycksalige från kinapinnen.
Den drabbade pinnslukaren önskar vara anonym.
Kinaaftonen avslutades med musikaliska framträdanden av bland andra värdinnan själv.

 

E-post till Knatte Knäpp

Nedknattrat och knäppt
i maj 2000
Knatte Knäpp