Till citykartan
Puno Järnbläst
 E-post till Knatte Knäpp

Puno är Balgukjells ende lastbilschaufför sedan Ville Spikh pensionerat sig från yrket. På vintern plogar han snön av vägarna och grusar den plogade vägen efter sig. Strax efter på den nyplogade vägen brukar i tät följd köra BusBeth med sin buss, "Post-Köra(r)n" Sallgren i sin postbil, Rally och Ville med varsitt skogarekipage, Sulky i sulkyn dragen av en häst, Snicke kånkande på en symaskin och sist med penna och block noterandes vilka som ingår i följet, flämtande av andfåddhet, en småfet tidningsredaktör.
Detta är det bästa sättet att ta sig fram på, under vintern i Balgukjell: spana in de blinkande ljusen från Puno och hans plogbil och följ honom. Kanske kommer man då dit man tänkt sig. Annars får man ta samma väg tillbaks igen.
På sommaren sopar Puno upp all grus han spritt på vägarna under vintern och forslar tillbaks samtliga gruskorn till grustaget.

Puno har stor kunskap om teknik i allmänhet och bilar och andra motorfordon i synnerhet. Han har t ex ett förflutet som körskollärare. Det var dock innan en viss herr Knäpp försökte ta körkort. Då insåg Puno det omöjliga i att lyckas i det yrket och började köra lastbil istället.

Aktuell krönika
Familjen Järnbläst