Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)
Skogs till fjälls 
(en sportlovsspecial)

Vad har hänt  i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig, men vintern håller i sig i alla fall och det är kanske tur för....
 
.....sportlovet närmar sig i Balgukjell och familjen Skog tänker dra till fjälls. Fonissa har redan börjat packa den gamla välberesta resväskan full med skidor, stavar, varm chokladmjölk, hemmabakade kakor, vantar, långkalsonger, pantalonger, mössor, solglasögon, skidglasögon, liftkort, brödrost, apelsiner, skidhjälmar och allt annat som nödvändigtvis måste med på denna vinterexpedition. Av bara farten slank också ett par simfötter med som låg kvar sedan Cypernresan i höstas. De kan ju vara bra att ha om någon bryter skidorna och i så fall bli en nödlösning som man hjälpligt kan halka sig ner för backen med.
Pigge Skog fick ju en snowboard i julklapp och han har redan tjuvtränat med den så smått hemma i Balgufjällen så att snön yrde om honom. När det nu bär av till de riktiga fjällen har han med sig tjocka vantar för att skydda sina magiska händer. Det har blivit något förtrollat över dem: Han har på sistone blivit en hejare både i handboll och, liksom sin syster Clinka, på piano.
Den franska modetidningen Vogue var nyligen på besök i Balgukjell och letade efter en sportig modell för sitt nya skandinaviska skidmode. Balgukjells fotbollsstjärna Clinka Skog passade perfekt, tyckte de. 2003 års skidmode går mycket i gulrandigt och i varma färger.
Denna hjälm- och skiddräktskreation kallas "Brynäs", uppkallat efter ishockeylaget som bär liknande gulrandigt ok på sina dräkter.

 

Visserligen har man hyrt stuga i Sälen, men för att vara på den säkra sidan, och för att dessutom ha möjlighet att ha tak över huvudet så nära fjällbacken som möjligt, tas familjens husvagn med. Den har lämpligt nog vinterutrustats av Rally Skog med speciella husvagnsskidor under hjulen, fiffigt fastspända i hjulens snökedjor. Vips har man gjort om sin husvagn till ett s k "Skidhus". Om man byter ut endast en bokstav kan ekipaget också användas som dass om det tränger på när man är i skidbacken och inte hinner hem till stugan.
Vi på redaktionen önskar familjen Skog en rolig och stärkande vecka i Sälenfjällen och hoppas att övriga läsare i artikeln ovan hittar idéer som kan vara användbara för sin egen skidsemester.

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)

Nedknattrat och knäppt
i februari 2003
Knatte Knäpp