Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika
 E-post till Knatte Knäpp
Vått och blått, såvått vi vet

Hur många skurar har det kommit  i Balgukjell? Ja, det kan man fråga sig.
 
 
 
 
 
 
Först kom det en liten skur.
Det är ju alltid skönt i semestertider med svalkande väta.

Simmarfamiljen Trippson, eller snarare mamma Kaka och barnen Trippe och Trappa tog en tripp söderut i samlad tropp. Trallande åkte de bussen körd av Busbeth Millyard som tillika var körledare i allsången. Den mest populära sången var nog "Tre trallande Trippson".
När de letat sig fram mellan väderkvarnar, tulpaner och träskor hittade de snart fram till en bassäng. Som tur var hade det just kommit en skur, och den var därför full av vatten.
När väl barnen kommit i vattnet, smet Kaka iväg till butiken för att shoppa. Från shop till shop till shop till affär till shop till butik till shop till bensinmack till shop till shop till varuhus till shop till shop till STOPP! Börsen var nästan tom! Då fick Kaka ta sina shoppingkassar och tillsammans med barnen Trippson ge sig hemåt igen.


 
 

 

Och sen kom det en skur.

På västkusten, i Flickestad, har familjerna Skog, Harpling samt makarna Nåål tillbringat sin semester. Familjen Skog tog huset på släp och för första gången någonsin körde Fonissa Skog det väldeliga ekipaget. Framför sprang en trött Rally med vänster arm i mitella (efter en skada tidigare i sommar) och i höger hand en skylt med texten "BRED LAST. FONISSA BAKOM RATTEN. SKA VI INTE SNART TA RAST?". Bakom körde de andra två bilarna ivrigt viftande med röda flaggor, som för att tala om för bakomvarande bilister att köra om det långsamgående sällskapet.
När de till slut kommit fram föll det en skur. 

Väl framme vid kusten rusade barnen i vattnet. Allra ivrigast att nå det blöta var Rättix Harpling
För att få något till livs traskade sällskapet sedan runt i vattenbrynet och fångade krabbor som sedan tillagades och insörplades.
Då kom det tillfälligtvis en skur.

Valle Spikh belade en hedrande tolfteplats vid SM i bangolf, bland ett femtiotal startande i klassen, trots att han själv sade sig spelat som en  s k "håsa". Kanske berodde det delvis på en alltför ivrig jakt efter gröna skyltar.
På tal om gröna skyltar, har ovan nämnde bangolfsvirtuous, nu så smått börjat göra Balgukjells vägar osäkra med övningskörning med bil. Vi uppmanar härmed allt folk och fä i Balgukjell att SE UPP! när de hör något motorbrummande komma i närheten.
Som tur är såg INTE Palle Harpling UPP när han vid en festligare tillställning ute i en trädgård träffades av en fallande raket. Kan det möjligen ha varit fyrverkeriexpert Tjäre Snickesson som låg bakom den störtande projektilen? Unge herr Harpling bar lyckligtvis keps vid raketfallet och kunde efteråt framvisa ett tydligt brännmärke i densamma.
Kvällen avslutades med en stilla regnskur.
Viftande med alla armarna och samtidigt hållande i polisens avspärrningstejp har Ville och Koka Spikh hindrat inte ont anande bilister att köra ner i vattnet där som, strax innan, en väg varit närvarande. Ville och Koka befann sig nämligen i några av de värst drabbade översvämningarna på sin semester, och kunde på detta sätt göra en viktig insats genom att hindra trafikanterna att bubblande försvinna ner i vattnet.
Sen var det dags för en liten skur igen.

Medan det ännu var uppehåll, före nästa skur, begav sig Puno och Arkiva Järnbläst, tillsammans med sonen Elektrobjörn samt sambo (möjligen särbo) till Västerbotten på jakt efter ost och surströmming. Efter att undertecknad har sniffat som hastigast på balgkjellsluften kan konstateras att de inte fick med sig någotdera hem.

Innan redaktören själv börjar "kväcka" bland alla grodor här djupt nere i det våta, ska bara påminnas om att det nu finns en länksida som leder ut på både roliga och oroliga vägar. Vid hemlängtan är det sedan bara att klicka på webläsarens Back-knapp. Det finns också tydliga vägskyltar som visar vägen hem till Balgukjell igen.

Jag tror visst det mulnar på. Kan det möjligen vara dags för en liten uppfriskande regnskur igen? Blubb, blubb, blubb på er.

E-post till Knatte Knäpp

Nedknattrat och knäppt
i juli 2000
Knatte Knäpp