Till stora kartan
Till citykartan
Tidigare krönika

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)
Webhotell upphittat i Danmark

Vad har hänt  i Balgukjell? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Det har varit tyst länge nu.
 
I början av 2002 aviserades en stängning av Vad har hänt i Balgukjell?:s webserver för ickekommersiella användare. Eftersom vi i högsta grad är ideella och ickekommersiella kunde vi inte vara kvar där längre. Allt sedan dess har vi med förstoringsglaset i handen letat efter lämplig bostad för tidningens medelstora, och ständigt växande kropp. Många ställen har vi hittat, de flesta gratis, som kan erbjuda plats för ena armen, den tjocka magen eller bara kunde skyla oss upp till knäna. Detta tyckte vi inte var en bra lösning, då  det därför skulle krävas en mycket omfattande bantning. 
Istället har vi letat vidare och nu äntligen, efter drygt ett års letande, på dansk mark av alla ställen på jorden, hittat ett mysigt och väl rymligt (möjlig för utbyggnad om så skulle behövas) och billigt webhotell där Balgukjell med alla sina invånare kan inhysas.
www.balgukjell.com

knatte@balgukjell.com

Det mesta är sig likt men det följer ett par
nyheter med den nya bostaden.

Först och främst har Vad har hänt i Balgukjell? skaffat sig en alldeles egen domän och den nya adressen (istället för den gamla krångliga) är www.balgukjell.com
Det där "com" på slutet bara liksom för att i tysthet lägga in en protest mot att vi inte var kommersiella nog att få vara kvar på den gamla adressen.

Undertecknad har också fått ny e-mailadress till redaktionen. Denna adress används bara i Balgukjellssammanhang: knatte@balgukjell.com

I gamla krönikor (och eventuellt andra gamla sidor i Vad har hänt i Balgukjell?) finns det länkar till den gamla e-mailadressen. Ignorera den och använd istället den nya genom att klicka på "E-post till KnatteKnäpp"-länken i menyn till vänster, i Aktuell krönika, Nostalgum eller gå in på BalguPLANKET och skicka ert meddelande därifrån. Naturligtvis går det också bra att skicka till den nya adressen genom att fylla i den på mottagarraden i ert vanliga mailprogram.

På detta nya webhotell (som uthyres av www.b-one.nu) följer det med en del nya, för redaktören ännu så länge obegripliga, tjänster. 

Det finns en statistiktjänst, som förmodligen låter flitiga tjänstemän med välvässad blyertspenna  med ett streck för varje besökare notera hur många som tittar in på balgukjellssidan. 

Redaktionen erbjuds också ett obegränsat antal e-mailadresser. Undertecknad kliar sig i huvudet och undrar vad vi ska med så många till. Tror det hade räckt med åtminstone ett par mindre än obegränsat för redaktören och den nästan ständigt cyklande och ickepåredaktionen sig befinnande balgukjellscyklisten.

Vidare får vi också tillgång till MySQL och Php. Vi tackar och tar emot, och när vi väl kommer underfund med vad detta kan användas till, hoppas vi att Balgukjell fortfarande finns kvar och att inte inlandsisen åter lagt bygden under sig.
Dock har jag fått en hint om att de ovan nämnda begreppen har med databaser och program för att finessfylla sin hemsida
med att göra.

 


I högsta grad ickeaktuell bild på redaktören.
Till sist hoppas undertecknad att det nu åter blir fart på aktiviteten i Balgukjell, när det åter är möjligt att återge vad som händer här i denna tidskrift, eller när byskvallret nu åter fått it-vingar. Inget är väl som nyheter från hembygden och dess omgivningar.

Efter den långa pausen, vill jag också passa på att be om ursäkt för skriande inaktualiteter på de gamla sidorna. Särskilt på familjesidorna och de personliga sidorna kan det finnas både felaktigheter och länkar som inte längre fungerar. Ni får ha överseende med detta tills vidare. Tids nog kommer dessa sidor att uppdateras och felaktigheter och oanvändbara länkar att tas bort eller ersättas med nya.

Hör gärna av er till redaktionen på den nya e-mailadressen (knatte@balgukjell.com) om ni har idéer på sådant ni vill ha publicerat i denna tidning, eller om ni t ex har bildmaterial som ni gärna vill ha in här. Det sistnämnda gäller särskilt familje- och personsidorna.
 

E-post till Knatte Knäpp
(OBS! Ny adress.
Avsedd endast för
Balgukjellärenden)

Nedknattrat och knäppt
i januari 2003
Knatte Knäpp